ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

"ΤΟ ΣΠΙΤΙ", ΘΕΑΤΡΙΚΗ, ΗΧΗΤΙΚΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΙ, ΚΟΥΪΝΤΕΤΟ ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΝΤΕ...


Μια απροσδόκητη παράσταση σε έναν απροσδόκητο χώρο! Από τις 9 έως και τις 31 Μαρτίου 2018 ο υπόγειος χώρος σταυθμέσεως του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (κτίριο Μ2) μετατρέπεται σε ιδανική σκηνή για μια πρωτότυπη παράσταση-εγκατάσταση, που θα πραγματοποιείται δύο φορές κάθε μέρα, στις 18:00 και στις 21.00.
Το «Σπίτι», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά, είναι ένα πρωτότυπο νεοελληνικό έργο σε μορφή θεατρικής, ηχητικής και εικαστικής εγκατάστασης και έχει συνδημιουργηθεί από τέσσερις νέους Έλληνες καλλιτέχνες, ο καθένας από τους οποίους έχει ήδη να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα του. Πρόκειται για μια υβριδική παράσταση, η οποία συνδέει το θεατρικό κείμενο με τον ήχο, το φωτισμό και τις ψηφιακές τέχνες και εξερευνά τη χρήση των τεχνολογικών μέσων ως μέσο έκφρασης.

Η δημιουργία του ακολούθησε μια γραμμική διαδικασία, ένα είδος καλλιτεχνικής σκυταλοδρομίας. Το έργο πέρασε από τον ένα καλλιτέχνη στον επόμενο, μόνο όταν ο προηγούμενος είχε ολοκληρώσει και υλοποιήσει το δικό του κομμάτι. Η λογική πίσω από αυτή την κίνηση ήταν ότι ο καθένας θα προσέθετε το προσωπικό του όραμα στην υπηρεσία του έργου, χωρίς να υιοθετούνται οι παραδοσιακές δομές συνεργασίας όπου εξυπηρετείται το όραμα ενός σκηνοθέτη ή καλλιτέχνη. Ως εκ τούτου το κάθε κομμάτι εκτός από μέρος της παράστασης αποτελεί και από μόνο του ένα αυτόνομο έργο.
Ο θεατής εισέρχεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πάρκινγκ, φοράει ακουστικά και στη συνέχεια γίνεται μέρος ενός οπτικοακουστικού θεατρικού δρώμενου, που αναπαράγεται ψηφιακά. Συγκεκριμένα, βιώνει το έργο μέσα από μια δυναμική παρουσίαση μίας ώρας, κατά την οποία το κείμενο, η ερμηνεία των ηθοποιών, ο ηχητικός σχεδιασμός, η μουσική, οι οπτικοί ερεθισμοί μέσω των φωτισμών, καθώς και οι προβολές, απαιτούν την εγρήγορση όλων των αισθήσεών του. Το τελικό αποτέλεσμα περιγράφεται ως ένα cross-arts πολυεπίπεδο έργο, μια συνολική εμπειρία για το θεατή.

Συντελεστές:

Κείμενο: Βιργινία Διακάκη
Μουσική-Ήχος: Αλέξης Ρέτσης
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Ψηφιακές Τέχνες: Δημήτρης Σιαμμάς
Σκηνοθεσία ηθοποιών: Δημήτρης Γιαμλόγλου
Ηχητική σκηνοθεσία: Αλέξης Ρέτσης - Βιργινία Διακάκη

Διανομή:
Γυναίκα Αλεξία Καλτσίκη
Άνδρας 1 Ιερώνυμος Καλετσάνος
Άνδρας 2 Νέστορας Κοψιδάς




Κουϊντετο Κοντρα Βέντε
Από την ύλη των ονείρων…


Ενταγμένη στον Κύκλο Μουσικής Δωματίου είναι η συναυλία που θα δώσει το Κουϊντέτο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018.
Φτιαγμένα ...από την ύλη των ονείρων… είναι το ιδιαίτερα τρυφερό Νανούρισμα για βιολί και πιάνο (1908) του μεγαλοφυούς Θεσσαλονικιού συνθέτη και ποιητή Αιμίλιου Ριάδη, εκπροσώπου της Ελληνικής Εθνικής Μουσικής Σχολής, σε μεταγραφή του Δημοσθένη Φωτιάδη, καθώς και δύο άγνωστα αλλά έξοχα κουιντέτα: το Κουιντέτο έργο 16 σε ντο ελάσσονα (1874) του Γερμανού (...) και το Κουιντέτο έργο 3 σε μι ελάσσονα (1886) του Αυστριακού (...). Στη ρομαντική τους υφή αντιπαρατίθενται, συναρμόζονται και μεταπλάθονται πλήθος μουσικοποιητικών ποιοτήτων και ψυχοσυναισθηματικών εκφράσεων.

Οι συνθέτες

Ο Αιμίλιος (Ελευθεριάδης) Ριάδης (1880-1935), μετά τις σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Μονάχου, έζησε στο Παρίσι και συνδέθηκε με τον Μωρίς Ραβέλ, που τον αποκαλούσε «ο μεγαλοφυής μαθητής μου». Στη Θεσσαλονίκη επέστρεψε με την έναρξη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, εγκαταλείποντας διθυραμβικές κριτικές, εκδόσεις από γνωστούς οίκους και πρώτες εκτελέσεις από επιφανείς Γάλλους. Διορίστηκε καθηγητής στο νεοσύστατο Κρατικό Ωδείο, αναλαμβάνοντας το 1918 υποδιευθυντής του. Μοναχικός και μυστηριώδης, με ενδιαφέρον για την κινεζική και την αρχαία αιγυπτιακή μουσική, την παραδοσιακή ιαπωνική ποίηση και εμπνευσμένος από το δημοτικό τραγούδι, εισήγαγε στις συνθέσεις του στοιχεία των γραμμικών μελισμάτων και των ανατολικών υφών.

Οι ερμηνευτές

To σύνολο αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς της Κρατικής Ορχήστρας και της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, διδάσκοντες του Κρατικού Ωδείου και του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με πολυδιάστατη καλλιτεχνική δραστηριότητα ως σολίστ, μέλη συνόλων μουσικής δωματίου και ορχηστρών, με εμφανίσεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό, βραβεία, διακρίσεις και έντονο διδακτικό και ερευνητικό έργο: Χριστίνα Σιδηροπούλου πιάνο, Εύη Δελφινοπούλου βιολί, Δημοσθένης Φωτιάδης βιόλα, (...) βιολοντσέλο, Ευγένιος Πολίτης κοντραμπάσο.


Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Κτίριο Μ2 - Φουαγιέ
Παράσταση: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο).

Δεν υπάρχουν σχόλια: