ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΑΧΡΗΣΤΑ ΚΑΙ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΣΤΑ ΣΑΝΑ...

Πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, από αγανακτισμένους και εξαγριωμένους κατοίκους των Σανών:
ΣΑΝΑ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017. 
“ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΑΝΩΝ”     

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ:
ΓΡΑΦΕΊΟ ΔΗΜΆΡΧΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΔΉΜΟΥ ΠΟΛΥΓΎΡΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΌ ΜΈΓΑΡΟ ΠΟΛΥΓΎΡΟΥ
Θέμα: “Ανύπαρκτοι Πυροσβεστικοί Κρουνοί στο νεότευκτο Δίκτυο Υδρεύσε-ως Σανών - Διαμόρφωση Κεντρικής Πλατείας χωρίς ουσιαστική μελέτη, με λύσεις του ποδαριού ανάξιες, από άχρηστες και ανίκανες Τοπικές Αυτοδιοικήσεις”.

Το καταπατημένο τμήμα της αυλής  του Σχολείου, 
από τον ιδιο τον τότε πρόεδρο της κοινότητος 
Σανών Αθ. Πανταζή, που μας άφησε κι αυτό το 
αξάμβλωμα-ντουβάρι. Πάνω από 25 χρόνια αυτή
η μαλακία, ταλαιπωρεί τα μάτια μας, την 
όρασή μας 
Αξιότιμοι κύριοι, Δήμαρχε και Δημοτικό Συμβούλιο, 

Πριν από δυο χρόνια στα Σανά, κατασκευάστηκε το δίκτυο υδρεύσεως του χωριού από την αρχή λόγω παλαιότητος του προηγουμένου. Με τον υπεύθυνο επιβλέποντα του εργολάβου που είχαμε μια μικρή συζήτηση -τότε- για την ποιοτική κατασκευή, την αξία του έργου, του είπαμε επί λέξει: “Έργο βλέπουμε, αλλά πυροσβεστικούς κρουνούς δεν είδαμε ακόμα πουθενά”. Η απάντησή του ήταν βαριά κι ασήκωτη, με πολύ μεγάλη δόση μέγκλας και εγωισμού: “Θα τους δείτε”. 

Αντ’ αυτών, είδαμε, πράγματι, δύο πυροσβεστικούς κρουνούς, έναν τερατώδες σκάνδαλο μπροστά στο σπίτι του τοπικού Προέδρου, και έναν σε γειτονιά στα νοτιοδυτικά του χωριού σε πλατεία που που ονομάζουμε Ξεροπήγαδο. Και αν δεν μας απατά η μνήμη μας, αυτός ο κρουνός ήταν και στο προηγούμενο, παλιό δίκτυο εκεί.
  1. Θεωρούμε ελλιπέστατους τους κρουνούς αυτούς για έναν ολόκληρο οικισμό άνω των 250 κτισμάτων-περιουσιών των συνδημοτών μας, αλλά και για τεχνικό έργο της Πολιτείας, της Ελληνικής Πολιτείας, στον 21ο αιώνα. Το όλως απαράδεκτο όμως, είναι ότι η κεντρική μας πλατεία, αυτή που διαμορφώνεται εσείς σήμερα, το εμπορικό κέντρο του οικισμού δηλαδή, δεν έχει ούτε ΈΝΑΝ! Το ίδιο και η Εκκλησία μας. Το μοναδικό ιστορικό και παλιό κτίσμα των Σανών εν χρήση στις μέρες μας έτος κατασκευής 1865
     
  2. Για την έλλειψη των πυροσβεστικών κρουνών, και κατ’ επέκταση την ανύπαρκτη πυρόσβεση σε ένα υδρευτικό δίκτυο προδιαγραφών όπως προείπαμε εποχής 21ου αιώνα και Ευρωπαϊκής Ενώσεως, θεωρούμε υπευθύνους:  

    α) Την απαράδεκτη μελέτη και τις δημόσιες υπηρεσίες -και ευρωπαϊκές- που πέρασε, πως στο διάολο εγκρίθηκε αυτή. Αν εγκρίθηκε χωρίς πυροσβεστικό δίκτυο. 
      
    β) Εάν προβλέπονταν αυτό στη μελέτη (και φυσικά προβλέπονταν, γιατί αλλιώς θα είχε πεταχθεί στα σκουπίδια από τις εν λόγω υπηρεσίες), τον εργολάβο με σοβαρές υπόνοιες διαπλοκής.  

    γ) Τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου, υπάλληλο του δήμου, ή κάποιον άλλον τεχνικό άλλης υπηρεσίας, που είχε την ευθύνη της επιβλέψεως-εποπτείας για πλημμελεστάτη και κακίστη επίβλεψη, αλλά και με υπόνοιες διαπλοκής και εδώ. 

    δ) Τον ίδιο το Δήμαρχο, ως κεφαλή των υπηρεσιών του δήμου και ως δήμαρχο.


Με κόκκινη σκίαση το πεζοδρόμιο που ήθελε
 το μισό ξήλωμα και τι άλλο διαμόρφωση.
Αυτές τις μέρες, ένας άλλος εργολάβος έχει εγκατασταθεί στο χωριό μας και σκάβει (γιατί δεν έχουμε ιδέα του τι κάνει, αφού καμιά πληροφοριακή πινακίδα, υποχρεωτική από την εργολαβία δεν μας πληροφορεί γι’ αυτό) προφανώς, για διαμόρφωση-εξωραϊσμό της κεντρικής μας πλατείας. Θα γίνουν -λέει- κάποιες πλακοστρώσεις, όπως αφήνεται να νοηθεί από κάποια μασημένα σχόλια.

Στον μηχανικό και εργολάβο(;) που βρίσκεται παρόν στο έργο, επιστήσαμε την προσοχή για τους ανύπαρκτους πυροσβεστικούς κρουνούς, με την παράκληση τις παρατηρήσεις μας αυτές να τις μεταβιβάσει επωνύμως και σε σας. Δήμαρχο, Δημοτικό Συμβούλιο.

Με σκίαση οικοιοποιημένο πεζοδρόμιο από πρώην 
πρόεδρο, και στη συνέχεια το καταπατημένο τμήμα 
από τους Σιδηρόπουλο και Καρανικόλα.
Θεωρούμε ότι πρέπει πριν από οποιαδήποτε άλλη εργασία της εργολαβίας, να τοποθετηθούν πυροσβεστικοί κρουνοί, ένας στην αρχή ανατολικά της πλατείας και ένας στο τέλος δυτικά, όπου και το δημοτικό σας Κατάστημα. Και ένας, απολύτως, απα-ραίτητος, έξω ή μέσα στο προαύλιο της Εκκλησιάς μας, το μοναδικό ιστορικό κτίριο του οικισμού εν χρήσει σήμερα, έτος κατασκε-υής 1860. Γιατί αλλιώς, θα έχουμε το γνωστό και αηδιαστικό του Ελληνικού κράτους, του Ελληνικού δημοσίου αργότερα -όπως πάντα- ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει!

Σας υπενθυμίζουμε πως ο ναός του Αγ. Στεφάνου στην Αρναία, έγινε παρανάλωμα του πυρός, και με πυροσβεστικούς κρουνούς απ’ έξω!

    Το οικιοποιημένο τμήμα της πλατείας 
    μπροστά στο σπίτι του Μ. Παπανικολάου.
    Στο έργο αυτό φαίνεται να αγνοούνται παντελώς ως ανύπαρκτοι και οι δύο χείμμαροι-ξεροπόταμοι που υπάρχουν από κτήσεως του χωριού, ο ένας που κατεβαί-νει από τα “Ραχωνούδια” τοπωνύμιο στα νότια, και περνάει μπροστά από το σπίτι του Βασιλείου Ι. Δαγκίλα, και ο άλλος μικρότερος, που κατεβαίνει τον δρόμο της εκκλησιάς, και μέσω της κεντρικής πλατείας συναντάει τον πρώτο μπροστά στο σπίτι και πάλι του Βασιλείου Ι. Δαγκίλα.


  1. Και οι δυο αυτοί χείμαρροι στις βροχές και πλημμύρες, γεμίζουν την πλατεία λάσπες βουνό και μπάζα που κατεβάζουν από οπουδήποτε. Είναι δε τέτοια η αναλγησία του Δήμου σας και η περιφρόνηση στο πρόβλημα, που χρόνια τώρα, δεν ήρθε ή δεν έστειλε ΠΟΤΕ, ένα συνεργείο καθαριότητος να μαζέψει αυτά τα μπάζα κάθε που βρέχει, εξαφανίζονται ή ισοπεδώνονται μέσω της φύσεως, από άλλες πιο ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.
     
  2. Εξ’ όσων αφήνεται να εννοηθεί, η εργολαβία δεν πειράζει την υφιστάμενη και γύφτικη, τρισάθλια πεζοδρόμηση, ούτε δημιουργεί νέα -πηγαίνετε να δείτε στη Μαραθούσα πως διαμορφώνουν εκεί την πλατεία, μπας και ανοίξουν λιγάκι τα μάτια σας, ξετσιμπλιαστείτε που λέει πολύ σωστά και ο θυμόσοφος λαός μας.  
    Χωριό ή οικισμός που δεν έχει πεζοδρόμηση, δεν είναι χωριό αλλά τούρκικος μαχαλάς
     
  3. Στους χάρτες που έχετε στα χέρια σας, Διανομής του 1939” (τους οποίους κατά πάσα πιθανότητα δεν ξέρετε και να διαβάζετε), υπάρχει διάνοιξη της πλατείας για λογαριασμό του δημοσίου, δηλαδή του Δήμου σας, στη βόρεια πλευρά της από την γωνία του σπιτιού του αποθανόντος Ευάγγελου Γ. Δημούδη, έως την γωνία του δημοτικού σας καταστήματος. Η οποία αλλού καλύπτεται από τεράστιες και ανόητες πεζοδρομιακές πλάκες, και αλλού... Οικόπεδα κληρονόμων Ιωάννου Σιδηρόπουλου και Αθανασίου Καρανικόλα, όπως και αυλή του πρώην δημοτικού σχολείου και νυν δημοτικού σας καταστήματος... Έχει βάρβαρα καταπατηθεί! Τι θα γίνει μ’ αυτήν την έκταση αρκετών εκατοντάδων τετρ. μέτρων, για την ήδη στενή και άβολη πλατεία μας; Την παραχωρείτε... φιλανθρωπικά στους κατα-πατητές-ψηφοφόρους σας; Ή, μόλις γίνει η πρόχειρο-διαμόρφωση αυτή που επιχειρείτε στην πλατεία, θα στείλετε νέα εργολαβία ν’ αρχίσει να ξηλώνει τα άχρηστα πεζοδρόμια και τις περιφράξεις των οικοπέδων που αναφέραμε; 
     [Σ.σ.: Τα νεόκτιστα σπίτια κληρονόμων Νικ. Παπανικολάου, Βασιλ. Παναγιωτίδη, κληρονόμων Αθαν. Καρανικόλα, έχουν ακολουθήσει πιστά την οικοδομική γραμμή και χάραξη των χαρτών του 1939. Η καταπάτηση στη γραμμή του πρώην Δημοτικού σχολείου και νυν Δημοτικού Καταστήματος, έγινε επί προεδρίας Αθανασίου Πανταζή, ο οποίος χρημάτισε και Αντιδήμαρχος Δήμου Πολυγύρου αργότερα].
     
  4. Στη νότια πλευρά της πλατείας, όπου το υποτιθέμενο πεζοδρόμιο υπόκειται στις διατάξεις του προϋφισταμένου του ’23 τμήματος του οικισμού, έχουν γίνει πάμπολλες, επίσης, αυθαιρεσίες-κατασκευές, και από την ίδια την πρώην κοινότητα Σανών, τους γελοίους και αστοιχειώτους, άξεστους προέδρους της με ψηφοθη-ρικά και εδώ κίνητρα, των καταστημάτων και σπιτιών που βρίσκονται στη σειρά. Αυτά θα μείνουν έτσι, για να μας θυμίζουν πιθανώς, πως, κάποτε τα Σανά κατοικούνταν από... αγρίους; 
    Η στάση λεωφορείου του Δήμου Πολυγύρου 
    μισή εδώ μισή εκεί, όσο πιο άναρχα και όσο πιο
     κακοτσούμπαλα γίνεται.
    [Σ.σ.: Το ένα καν δύο, από τα πρώτα σκαλιά στη μεγάλη σκάλα του διωρό-φου σπιτιού κληρονόμων Μόσχου Αθ. Μόσχου, καταλαμβάνει δημόσιο χώρο της πλατείας. Και στα σπίτια Μ. Παπανικολάου, Θ. Βαβδινούδη, και Γ. Τριανταφύλλου, τα δήθεν πεζοδρόμια, δεν είναι στη γραμμή που έπρεπε να είναι, υπάρχει και εδώ καταπάτηση].
     
  5. Το πιο σίγουρο είναι, αφού δεν θα πειραχθούν πεζοδρόμια και υπάρχουσα επ’ αυτών κατάσταση στην πλατεία μας, δεν θα γίνει κανένα καθιστικό ή χώρος πρασίνου, δεν θα μπει κανένα δένδρο ή άλλη καλλωπιστική βλάστηση, και δεν θα αλλάξει, το κυριότερο, ο τρισάθλιος και ελεεινός φωτισμός του οποίου τα γελοία φωτιστικά, μας φέρατε ελεημοσύνη ξηλωμένα από το νεκροταφείο του Πολυγύρου, θα συνεχίσουμε να έχουμε σήμα κατατεθέν του χωριού εκείνη την βρωμο-ακακία στη γωνία που φύτεψε κάποτε ο ανάπηρος του ’40 που είχε το περίπτερο, θα συνεχίσουμε να είμαστε το πιο άθλιο και το πιο κακόγουστο χωριό στην επαρχία της Χαλκιδικής -ανήκων όμως, και στον πιο άθλιο, τον πιο ανυπόληπτο Δήμο του νομού, τον Δήμο Πολυγύρου. 
     
  6. Και τέλος, όλες αυτές τις ατασθαλίες-ανωμαλίες δεκαετιών, ο κάτοικος των Σανών περίμενε διακαώς, να τις δει τακτοποιημένες στην κεντρική Πλατεία το “π” κεφαλαίο, και όχι σε έναν καρόδρομο εποχής του 1950 -που παραμένει- αντ’ αυτών βλέπει να γίνεται μια κατασκευαστική ανοησία, κακόγουστη τσαπατσουλιά, κοροϊδία, η οποία αντί να αναβαθμίζει την αξία των κτισμάτων που την περιβάλλουν, την κατεβάζει, και δεν ανεβάζει σίγουρα, το οικιστικό επίπεδο του χωριού, το υποβιβάζει και αυτό για τα επόμενα 100 χρόνια! Να έχουμε δηλαδή και πάλι, το πιο άθλιο, το πιο άσχημο και το πιο γελοίο χωριό της Χαλκιδικής, που είχαμε πάντα.

Αξιότιμοι κύριοι, 
 

Η Ελλάς που εφηύρε όλες τις επιστήμες και θεμελίωσε όλες τις τέχνες για όλη την πολιτι-σμένη ανθρωπότητα στη γη.

Η Ελλάς που δίδαξε παντού το ωραίο, το όμορφο, το καλλιτεχνικό, και τι σημαίνει αυτό! Πως επηρεάζει την ζωή μας θετικά ή αρνητικά.

Η Ελλάς που στη δεκαετία του 1950 έφτιαχνε πρωτοποριακά έργα για εκείνη την εποχή...

Στο βάθος η καταπάτηση της σκάλας,
[Σ.σ.: Από το σπίτι του Γεωργίου Κουσταντούδη και μέχρι το εκκλησάκι του Αγίου Μοδέστου στο βόρειο άκρο του οικισμού, το 1955 περίπου, άρχισε επί προεδρίας Ιωάννου Βασ. Δαγγίλα, και έγινε πλακοσκεπής οχετός για να μαζέψει τα όμβρια ύδατα του χειμάρρου που είπαμε πιο πάνω, στον οποίο μπορούσες να περπατήσεις όρθιος με λυγισμένη τη μέση σου. Ο οχετός αυτός καταστράφηκε στα επόμε-να χρόνια, τόσο από μνησικακία, όσο και από ανοησία, ηλιθιότητα όλων των επομένων προέδρων των Σανών. Αν σκάψετε, θα το βρείτε αυτό το έργο ολόκληρο...].

... Σήμερα, στον αιώνα που ο άνθρωπος ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τη γη προς τ’ αστέρια, το άχρηστο και ανίκανο Ελληνικό κράτος, με τους επίσης αχρήστους και ανικάνους, πέρα για πέρα, πολύ χαμηλής ικανότητος, αλλά και νοημοσύνης πολλές φορές ασχέτως τίτλου σπουδών, βολε-μένους υπαλλήλους του -μέσα σ’ αυτούς, πρώτοι και καλύτεροι οι εκλεγμένοι των Δήμων- μιμείται και αντιγράφει ότι τριτοκοσμική και αφρικανική αηδία, καλικαντζούρα ή μουτζούρα μπορεί να φανταστεί κανείς, η οποία αμαυρώνει τη ζωή μας απαίσια και κάνει τον καθημερινό μας βίο αβίωτο.

Στους ψιθύρους προς τα αυτιά του Εργολάβου και των τεχνητών του που μεταφέραμε, εισπ-ράξαμε την κοροϊδευτική, ειρωνική, όσο και περιφρονητική, ανόητη απάντηση: “Όλοι στο χωριό σας μηχανικοί είστε;”
 

Το κοινόχρηστο τμήμα μπροστά σε κατασχέμενο 
κτίσμα της Αλφα Μπανκ, θα μείνει ως έχει 
για να χορεύουν τα... ποντίκια!
Αξιότιμοι κύριοι,

Παρότι ο τοπικός μας Πρόεδρος είναι “πολύ κιμπάρης”, “δεν είναι ζητιάνος”, άρα και δεν σας “ζητιανεύει” τίποτα... Τα αφήνει όλα στην μεγαλοσύνη σας και την αυ-τοπροαίρεσή σας... Ότι προαιρείστε δηλαδή, για το λάδι της Εκκλησίας... Οι Σανιώτες όμως, δεν τον στείλαμε τον ταλαίπωρο εκεί γι’ αυτό, τον στείλαμε για να μας κάνει έργα, το “κιμπαρλίκι” του το αφήνουμε να το επιδεικνύει αυτάρεσκα μόνο σε σας... Εμείς οι κάτοικοι των Σανών που σας απευθύνουμε την ανοικτή παρούσα, εάν δεν δούμε αυτούς τους πυροσβεστικούς κρουνούς που καταδείξαμε στην αρχή (γιατί πρέπει να μπουν και άλλοι, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο του χωριού από ένας), αλλά και τις επεμβάσεις στην αθλία υφισταμένη πεζοδρομιακή κατάσταση, αποκατάσταση της γραμμής των οικοπέδων-κτισμάτων, το πρόβλημα των ομβρίων των χειμάρρων, να είστε σίγουρος ότι θα καταγγείλουμε το έργο “Υδρε-υτικό δίκτυο Σανών” που έγινε πριν δύο χρόνια από τον δήμο σας, αλλά και την σημερινή εργολα-βία στις Ελληνικές Εισαγγελικές αρχές, τις Αρχές της Ε.Ε. Πολύ περισσότερο, αν παραδόθηκε οριστικά το έργο της Υδρεύσεως, και από ποιους παραδόθηκε; Με τέτοιες εξόφθαλμες κατασκευαστικές και μελετητικές(;) ατέλειες! 
 

Σε πρώτο πλάνο η καταπάτηση της σκάλας με κόκκινη σκίαση.
Παραμονές εκλογών, κύριοι.

Και για άλλη μια φορά η Ελληνική πολιτεία μέσω υμών, μας δείχνει αδιάντροπα και ξετσίπωτα όπως όλα τα τελευταία 40 χρόνια, το χειρότερό της προσωπείο! Φτιάχνοντας έργα πολύ χαμηλού επιπέ-δου, έργα από χέρι ξευτιλισμένα, έργα κοροϊδίας για το θεαθήναι, έργα που στο μόνο που αποβλέ-πουν, είναι η ληστρική αρπαγή της ψήφου και πάλι, από τον αθώο, αφελή και διωκόμενο από παντού, Έλληνα φορολογούμενο πο-λίτη.

Τον οποίο όλοι οι κουτοπόνηροι και ιδιοτελώς σκεπτόμενοι -πλην μορφωμένοι- πολιτικοί της Ελλάδος, κατήντησαν ζώο στο παχνί, με έναν σκοπό μονάχα, κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια που πε-ρνούν από εκλογή σε εκλογή, να τους ψηφίζει αγόγγυστα και πειθήνια!



Με κόκκινη σκίαση το παραχωρημένο τμήμα 
σε ιδιώτη από κοινοτικό συμβούλιο παλιότερο.

[Σ.σ.: Θέλω να δω και πάλι υποψήφιο δήμαρχο να αρμέγει γίδια σε στάνη του χωριού μας όπως την περασμένη, και να, μα την παναγία, θα το ευχαριστηθώ πααάρα πολύ!..].



Ήρθε ο καιρός όμως, το πλήρωμα του χρόνου, ο χαστουκισμένος από παντού Έλληνας πολίτης, να σταματήσει να χάφτει μύγες, και να ενεργοποιηθεί ως πραγματικός πολίτης που είναι, και ό-χι σαν υποχείριο όργανο, σκεύος ψηφοθηρικό επιτηδείων και απατεώνων πολιτικάντηδων, που τον έχουν καταντήσει οι δημοκρατικές, πλην “επαγγελματικές”, κατά τα άλλα Ελληνικές Κυβερνήσεις, αλλά και Τοπικές Αυτοδιοικήσεις.
 

Η βρώμο-ακακία του ανάπηρου σήμα κατατεθέν 
του πιο άθλιου χωριού της Χαλκιδικής.
Στην αρχαία Ελλάδα κύριοι, για την οποία όλοι σας χύνεται και τα κροκοδείλια δάκρυα όταν σας συμφέρει, αυτός που ήθελε να ασχοληθεί με τα κοινά, τα δημόσια, ο πολιτικός δηλαδή, έδινε μόνον, και δεν έπαιρνε ποτέ, τίποτα! Η αμοιβή γι’ αυτόν ήταν να απολαμβάνει την έμπρακτη αναγνώ-ριση, τη δόξα, αλλά και υπερεκτίμηση των συμπολιτών του.

Όταν έπρεπε μάλιστα να εκλεγεί σε κάποιο θώκο της Πολιτείας, του καταγράφονταν ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και τα σανδάλια που φορούσε. Ούτως ώστε, αν κατά τη διάρκεια της θητείας του ζημίωνε το Κράτος, την Πολιτεία, μέχρι και ποσού χιλιοστού της δραχμής ή της αξίας των σανδαλίων που φορούσε, να του κατασχεθούν και αυτά. Πέρα από την εξορία ή τον θάνατο, προσφιλείς ποινές των τότε δικαστηρίων γι’ αυτούς που ζημίωναν την Πολιτεία. Το Κράτος. 
 

Σήμερα, δυστυχώς, στην ψευδεπίγραφη δημοκρατία μας κομμένη και ραμμένη στα μέτρα ιδιοτελών και αναξίων πολιτικών, ο δημοκρατικότατος αυτός κανόνας αντεστράφη, και έγινε: Οι ξυπόλητοι, οι ζητιάνοι, οι ανεπάγγελτοι και οι άνεργοι, επιλέγουν την πολιτική ως επάγγελμα, για να βάλουν παπούτσια στα πόδια τους, γραβάτες στο λαιμό τους, και κουστούμια στα γυμνά σώματά τους. Να ντυθούν δηλαδή, οι γυμνοί και οι απένταροι, να νοιώσουν και αυτοί κάποιοι, όπως όλοι οι άλλοι μοχθούντες συμπατριώτες τους, οι οποίοι αγωνίζονται σκληρά για τον καθημερινό επιούσιο χωρίς να καταφέρνουν και να τον βγάζουμε!

Έχουμε σοβαρή υπόνοια από τις κινήσεις του εργολάβου, ότι το έργο της Πλατείας Σανών κατασκευάζεται με μια ψευτομελέτη μηχανικών αποφοίτων των σχολών ΟΑΕΔ, ένα ψευτοτοπογραφικό σκαρίφημα ενδεχομένως, και την κλασική μέθοδο του Ελληνικού δημοσίου “βλέποντας και κάνοντας”.

Αλλά και τον άντρακλα, τον τεράστιο, το πανύψηλο καμάρι των Σανών, ανεβασμένο στα μηχανήματα του εργολάβου, να δίνει εντολές προς πάσα κατεύθυνση σαν σούπερ μηχανικός-επιβλέπον του Δήμου, για το τι και πως πρέπει να γίνει ή θα γίνει!.. Άμα είσαι... καθηγητής του Πολυτεχνείου, δεν παίζεσαι με τίποτα! 
 

Γι’ αυτό και επιφυλασσόμεθα να το καταγγείλουμε σε όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ή τις Ελληνικές διωκτικές αρχές. Αλλιώς δεν εξηγείται πως; αγνοήθηκαν, παραβλέφθηκαν ή έπεσαν θύματα διαπλοκής(;) προς άγραν νέων οπαδών-ψηφοφόρων, καραμπινάτες χρόνιες καταπατήσεις στην πλατεία και προβλήματα, οι οποίες περίμεναν ένα τέτοιο έργο να αποκατασταθούν
 

Το ίδιο το ελληνικό Κράτος και οι υπηρεσίες του, δυστυχώς για μας τους πολίτες είναι οι μεγαλύτεροι παράνομοι σ’ αυτή τη χώρα.
 

Εμείς -τα κορόιδα- απλά πληρώνουμε τα σπασμένα, όταν μας τρέχουν στα αυτόφωρα για δέκα εκατοστά του μέτρου που δήθεν κάπου καταπατήσαμε.

Περιτοίχιζε την αυλή του συμπολίτης μας επί προεδρίας ελεεινού και ανυπολήπτου παλιανθρώπου κοτζάμπαση των Σανών, με όλη σημασία της λέξεως παλιανθρώπου, όταν του έφερε την αστυνομία, τον κατήγγειλε... Πλήρωσε μηχανικούς τοπογράφους -όχι αυτός αλλά το γκοβέρνο, τα χαϊβάνια δηλαδή... Και όταν πήγαν στο δικαστήριο, ο πρόεδρος που δίκασε την υπόθεση βλέποντας τα χαρτιά του, τον φώναξε να πλησιάσει στην έδρα πριν ανακοινώσει την αθωότητα του συμπολίτη μας, με άγριο ύφος του λέει: “Καλά ρε κοτζάμπαση... Δεν ντρέπεσαι λίγο; Έσυρες αυτόν τον άνθρωπο στα δικαστήρια, γιατί “καταπάτησε” κοινοτική έκταση 0,45 τετραγωνικά μέτρα;”. 
 

Όλοι αυτοί οι καταπατητές της κεντρικής Πλατείας των Σανών εκατοντάδων μέτρων που την έκαναν και μισή, για πάρα πολλά χρόνια ήταν κολλητήρια τέτοιων ελεεινών και αγρίων κοτζαμπάσηδων!..

Οι νεο-Έλληνες, αυτό το σπάνιο και ανεξήγητο είδος ανθρώπου πάνω στη γη, αν δεν έχουν τον Αγά τους και τον Κοτζάμπασή τους, δεν νοιώθουν καθόλου... βολικά!




Η καραμπινάτη παραχώρηση μέρους της πλατείας 
σε ημέτερους ψηφοφόρους από προηγούμενα 
κοινοτικα άθλια Συμβούλια.

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΈΝΟΙ

ΚΑΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΈΝΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ ΤΩΝ ΣΑΝΏΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: