ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 9.58

ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΤΟΥ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ" ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΣ:
«Τοις ευσεβείς μεν επαγγελλομένοις τα των Ελλήνων δε δυσσεβή δόγματα τη ορθοδόξω και καθολική εκκλησία περί τε ψυχών ανθρωπίνων, και ουρανού και γης, και των άλλων κτισμάτων αναιδώς ή μάλλον ασεβώς επεισάγουσιν ανάθεμα (γ')».

Μετάφραση:
Σε όσους παριστάνουν τους ευσεβείς, ενώ, την ίδια στιγμή, εισάγουν με θράσος ή πολύ περισσότερο με ασέβεια στην Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία τις ασεβείς δοξασίες των ΕΛΛΗΝΩΝ και για τις ανθρώπινες ψυχές και για τον ουρανό και τη γη και για τα άλλα κτίσματα, ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ! ΑΝΑΘΕΜΑ!
Τρεις φορές Ανάθεμα δηλαδή στους: Ορφέα, Θαλή, Αναξίμανδρο, Αναξιμένη, Πυθαγόρα, Ξενοφάνη, Παρμενίδη, Ζήνωνα, Εμπεδοκλή, Ηράκλειτο, Αναξαγόρα, Δημόκριτο, Σωκράτη, Πλάτωνα κ.α. ΟΛΟΙ οι Αναθεματισμοί: ΕΔΩ

ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΔΩ: www.youtube.com/user/TileorasisDagkilas www.dailymotion.com/user/ArgyriosDagkilas

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Στα τετραψήφια κρατικά νούμερα: 1142 – Κάπνισμα. 1517 - Φοροδιαφυγή. 1564 - Διαφθορά. 1520 - Καταναλωτές. 1521 – Ζημιές σε δημόσια έργα. 1305 – Εξόφληση ΟΤΕ. 1019 – Παραβάσεις οδηγών ταξί. 1889 – Συμπολίτες με αναπηρία. 1734 και 1735 – Ρύπανση. 1056 – Γραμμή SOS για τα παιδιά. 1572 - ΕΟΤ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ (ΒΡΩΜΟ) ΤΗΛΕΦΩΝΙΕΣ, ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΔΩ (ΕΕΤΤ) : http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Consumer/Electronics/kataggelia.html
ΚΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ: http://www.forologoumenos.gr/report-tax-evasion.html

ΓΙΑ "ΣΔΟΕ" ΕΔΩ: info@sdoe.gr , kataggelies@sdoe.gr


Ευαισθητοποιηθείτε, καταγγείλτε τα ΠΑΝΤΑ, μην αφήνετε τους επιτηδίους και τα λαμόγια να σας γαμούν, κι εσείς με το δάχτυλο στο στόμα να φωνάζετε "αχ τι καλά, βοήθεια με γαμούν"! Ο ευαισθητοποιημένος πολίτης είναι ο ενεργός πολίτης. Είναι αυτός που δεν αφήνει την τύχη του, να την κουμαντάρουν άλλοι. Η καταγγελία της παρανομίας είναι μέσα στις υποχρεώσεις και την ηθική των ευαισθήτων πολιτών. Το μόνο που πρέπει να προσέξτε σοβαρά, είναι μην πάρτε στο λαιμό σας κάποιον αθώο.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΚΥΠΕΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ “ΤΡΙΠΟΑΙ” ΣΑΝΩΝ 5Χ5

Έληξε την περασμένη Κυριακή το βράδι (10/8), μέσα σε μεγάλους πανηγυρισμούς από τον κόσμο που το παρακολούθησε -δεν ήταν λίγος- το 2ο Τουρνουά “ΤΡΙΠΟΑΙ 5Χ5” Σανών, το οποίο σημείωσε τεραστία επιτυχία.
Τα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού της Χαλκιδικής είναι ελάχιστα, μέσα σ' αυτά τα πρώτα και καλύτερα ο “Διάπλους του Τορωναίου Κόλπου” και τα “Σιθώνεια” στη Νικήτη, παραθαλάσιο χωριό στην αρχή της χερσονήσου της Σιθωνίας. Με το νεότευκτο (2ο) κύπελλο “Τριποαί”, εμείς ειλικρινά, δεν ξέρουμε κανένα άλλο αθλητικό γεγονός που να γίνεται το καλοκαίρι στον πανέμορφο νομό μας.

Η καινοτομία του τουρνουά “Τριποαί”, είναι ότι σ' αυτό δεν συμμετέχουν επίσημα σωματεία-ομάδες που αγωνίζονται στα διάφορα εθνικά ή τοπικά πρωταθλήματα, οι ομάδες που συμμετέχουν στο “Τριποαί” είναι εντελώς ερασιτεχνικές της στιγμής, συγκροτούνται από κάποιον που αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία, και μπορούν, χωρίς καμιά διάκριση μέσα σ' αυτές, να συμμετάσχουν ποδοσφαιριστές έφηβοι ή μεγαλύτεροι στην ηλικία, ή ακόμα και μεγάλοι (πατεράδες), αν αντέχουν τα κότσια τους.

Στο πρωτάθλημα “Τριποαί” η ηλικία των παικτών μπορεί να είναι από 10 έως 30-35 χρονών. Και ούτε εδώ υπάρχει διάκριση, οι ποδοσφαιριστές συμμετέχουν επί ίσοις όροις, δηλαδή, ο δεκάχρονος λιλιπούτειος παίκτης, μπορεί να εχει συμπαίκτη ή αντίπαλο, τον τελευταίο τριανταπεντάχρονο που θα δηλώσει συμμετοχή.

Αυτή είναι και η ομορφιά του τουρνουά (το βλέπετε στις φωτογραφίες), ένας δεκάχρονος να μαρκάρετε ή να έχει αντιμέτωπο, αντίπαλο, έναν τριανταπεντάχρονο... γίγαντα για τα μάτια του!

Το απόφθεγμα και η φιλοσοφική βάση του τουρνουά είναι "Νους Υγειής έν Σώματι Υγειή. Και κατ' επέκταση αυτού, το “Ευ Αγωνίζεσθαι”. Κάποιοι δεν το κατάλαβαν αυτό φέτος (όπως και πέρυσι), μπήκαν στους αγώνες μεταφέροντας για άλλη μια φορά, όλη την αγριότητα και την καφρίλα που κυριαρχεί στα εθνικά ή παγκόσμια ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Την βαρβαρότητα, η οποία έφερε και την κατάπτωση του αθλήματος, την οποία κατάπτωση εγωιστικά και ουτοπιστικά αν θέλετε, θέλει να επαναφέρη στα ίσια της το μικρό τουρνουά-πρωτάθλημα “Τριποαί” Σανών.


Το ποδόσφαιρο σήμερα είναι το πιο διαπλεκόμενο και το πιο βρώμικο άθλημα που παίζεται στον πλανήτη γη. Βρώμικος οικονομικός χορός εκατομμυρίων ή και δις, εγκληματικές φάτσες οι μέτοχοι ή οι ιδιοκτήτες των ποδοσφαιρικών ομάδων, το όνομα “Ψωμιάδης” είναι από τα ελάχιστα που μπορούμε να μνημονεύσουμε εδώ, αν λάβουμε υπόψιν μας και τον “Ταπί” της Μασσαλίας, δεν έχει τίποτα, ή δεν θυμίζει τίποτα από την ηθική του παλιού καλού ποδοσφαίρου των "Νεστορίδη, Παπαϊωάννου" για τα ελληνικά χρονικά που ξέρουμε. Οι πλείστοι των ποδοσφαιριστών που εγκαταλείπουν στα 35 τους χρόνια τα γήπεδα, καταντούν ή ρεμάλια, αμόρφωτα αστοιχείωτα ντιογάνια, ή εθισμένοι σε ναρκωτικές παραισθησιογόνες ουσίες. Μπλεγμένοι σε ύποπτες εγκληματικές οργανώσεις.

Οι ύβρεις και οι προσβολές, οι αθυροστομίοες που εκτοξεύτηκαν αλλήλοις στο φετινό παγκόσμιο κύπελο στη Βραζιλία, δεν έλέχθησαν ή δεν εκτοξεύτηκαν ποτέ στο παρελθόν! Οι αφρικανοί παίκτες, κυρίως γόνοι ανθρωποφάγων κοινωνιών μέχρι πριν από λίγα χρόνια, άξεστοι και παντελώς αμόρφωτοι, λόγω χώρας ή κοινωνίας που έζησαν, περιφέρονται φτηνιάρικο υλικό από ομάδα σε ομάδα, ευθύνονται εν μέρει για την κατρακύλα του ποδοσφαίρου, εν τάχει να αναφέρουμε το τέλος μεγάλων ποδοσφαιρικών ονομάτων, αρχής γενομένης από το κουρέλι του Μαραντόνα, ο οποίος στην Αργεντινή είναι απλά για οίκτο σήμερα, τίποτ' άλλο, τον αλκοολικό που πέθανε από το πολύ πιοτό Βρεατανό Τζορτζ Μπεστ, μια άλλη εγγλέζικη ποδοσφαιρική “δόξα” που τον σκότωσαν κάτι νυχτόβιοι εγκληματίες του Λονδίνου πριν από λίγους μήνες -εγκληματίας και ο ίδιος, μου διαφεύγει το όνομά του. Άφησα τελευταίο τον Βραζιλιάνο Σώκρατες, τον γιατρό στα χαρτιά μονάχα, ο οποίος  πέθανε, ούτε 55 χρονών στην ηλικία, από υπερβολική κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και αυτός, στο οποίο ήταν εθισμένος χωρίς επιστροφή!

Μόνον δύο ανθρώπους ποδοσφαριστές μπορώ να ξεχωρίσω, εγώ τουλάχιστον, παραδείγματα προς μίμηση διεθνώς για την μετά αθλητική λαμπρή καριέρα τους, ο ένας ο Πλατινί, Γάλλος, και ο άλλος ο Γερμανός Μπέκεν Πάουερ.

Γιατί τα γράφουμε όλα αυτά; Για να καταλάβουν κάποιοι φιλόδοξοι ποδοσφαιριστές που ονειρεύονται δόξες και μεγαλεία, όχι ποιες δεξιοτεχνίες θα αναπτύξουν ή θα δείξουν μέσα στα γήπεδα κατά την χρονική διάρκεια της αθλητικής τους δραστηριότητος, αλλά που θα καταλήξουν μετά τα τριανταπέντε τους χρόνια, όταν τα “φώτα της ράμπας” θα σβύσουν και αυτοί θα μείνουν μόνοι με την γύμνια της αμορφωσιά τους, ή πάφτωχοι ζητιάνοι, αφού τα κάποια ευκαιριακά χρήματα που θα βγάλουν (ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα), θα τελειώσουν πάρα πολύ σύντομα.

Να γιατί η φιλοσοφική βάση του τουρνουά “Τριποαί 5Χ5” είναι το “νους ηγειής εν σώματι ηγειή”, και κατ' επέκταση αυτού, το “ευ αγωνίζεσθαι”.

Όλοι οι αρχαίοι Έλληνες αθλητές ήταν φιλόσοφοι, επιστήμωνες, πανεπιστήμονες και παντογνώστες. Αυτοί είναι που θεμελίωσαν τα σημερινά Γράμματα και Τέχνες παγκοσμίως. Να αναφέρουμε έτσι στην τύχη, τον Μίλωνα τον Κροτωνιάτη, αυτόν τον μεγάλο Μαθηματικό, αλλά και μέγιστο πυγμάχο. Ήταν τόση η δύναμη της γροθιάς του Μίλωνος, ώστε οι βιογράφοι του αναφέρουν ότι μια φορά, με μία μόνον γροθιά στο κεφάλι σκότωσε ένα βόδι!

Κάνουμε γνωστό τοις πάσει λοιπόν, ότι στο πρωτάθλημα “Τριποαί” δεν χωρούν τέτοιοι χαρακτήρες (εριστικοί ή βρώμικοι, παίκτες που στο νου τους έχουν μονάχα το κακό), του χρόνου θα υπάρξει πολύ μεγαλύτερη αυστυρότητα σ' αυτό, όσοι θα συμμετάσχουν, πρώτα πρέπει να βάλλουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, αν μπορούν να αφήσουν όλα τα ψυχρά και ανάποδα του εαυτού τους πίσω, τις μικροπρέπεις, τότε, να δηλώσουν συμμετοχή, θα είναι ευπρόσδεκτοι. Αλλιώς θα αποκλεισθούν από τα πρώτα λεπτά των αγώνων



Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ


Η 2η μέρα του Τουρνουά συνεχίστηκε όπως και η 1η, με προκριματικούς αγώνες στους οποίους ξεχώρησαν τόσο οι ομάδες που θα διεκδικούσαν τα έπαθλα, όσο και κάποια πραγματικά ταλέντα στους λιληπουτείους, μικρούς. Η “εύδρομος δορκάς”, όπως θα τον χαρακτήριζε και ο Γιάννης Λογοθέτης αν έκανε την αναμετάδοση, σε μία από τις τρεις ομάδες των Δουμπιών (παίζει και στον Χολομώντα Παλαιοχώρας ο μικρός Κώστας), και ο δεκάχρονος Βασίλης, σε μία από τις τέσσερις ομάδες των Σανών. Η “γρανιτένια άμυνα” του Βασίλη, όσο μπορεί να γραφεί αυτός ο επιθετικός προσδιορισμός για έναν δεκάχρονο ποδοσφαιριστή, τσάκιζε κόκκαλα, μαζί με το ευφυέστατο παίξιμό του που το διέκρινε η οργάνωση, η εκτέλεση, και η μεγάλη ομαδικότητα! 
Το θαύμα ηδέσθαι του μικρού Βασίλη και της 2ης μέρας, ήταν όταν σε κάποιον αγώνα στην εστία τερματοφύλακας, έπαιζε ο πατέρας του. Με τον Βασίλη “βράχο”, να αμύνεται ακριβώς μπροστά του!



Η ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ


Αυτή δεν θύμιζε τίποτα από τις άλλες δύο, αφού είχε να κάνει με τους τέσσερις φιναλίστ, τον μεγάλο και μικρό τελικό. Οι φίλαθλοι που προσήλθαν να παρακολούθήσουν τα δρώμενα της 3ης ημέρας, ήταν σαφώς πολύ περισσότεροι από τις άλλες δύο.

Οι τέσσερις ομάδες που έφτασαν στα τελικά ήταν ο Γεροπλάτανος, το Ζαγκλιβέρι, τα Δουμπιά και τα Σανά. Τα πρώτα ζευγάρια: “Σανά – Ζαγκλιβέρι” και “Γεροπλάτανος – Δουμπιά”. Το Ζαγκλιβέρι έχασε εύκολα από τα Σανά (7-3), όχι όμως και ο Γεροπλάτανος από τα Δουμπιά (3-1), που τον έπαιξαν με πολλά φάουλ και πολλές γκρίνιες.

Στον μικρό τελικό ο Γεροπλάτανος ξανά έχασε από το Ζαγκλιβέρι σε έναν αγώνα ποιοτικότατο, πραγματικό ντέρμπι (2-2), αλλά στα πέναλτι (4-3).



Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ, “ΣΑΝΑ - ΔΟΥΜΠΙΑ”


Ο μεγάλος τελικός άρχισε με μια υπεροχή και δύναμη των Δουμπιών στο πρώτο ημίχρονο, στην οποία την ομάδα των Σανών έσωσαν οι μεγάλες και ανεπανάληπτες αποκρούσεις του τερματοφύλακά της Τάσου Τσιουκάλα. Είναι πραγματικά απορίας άξιον μ' αυτό το παιδί, και από πέρυσι -κάτι που δεν θα δει κανείς ούτε στα γήπεδα της Α' εθνικής- που βρίσκει αυτά τα ανακλαστικά και την αλτικότητα, ευεληξία, κάτω από τα δοκάρια, με τα πολλά παραπανίσια κιλά που διαθέτει ο σωματότυπός του!

Μπράβο Τάσο, αν και δεν θα γίνεις ποτέ επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αυτούς τους αγώνες που έδωσες όμως στο “Τουρνουά ΤΡΙΠΟΑΙ” πέρυσι και φέτος, θα τους θυμάσαι πάντα όπως κι εμείς.

Η ομάδα των Δουμπιών κατέρρευσε, όταν η ανωτερότητα των Σανών ήρθε με το γκολ, αφού δεν έρχονταν γι αυτούς με τίποτα! Στο δεύτερο ημίχρονο ισοπεδώθηκε τελείως, και έχασε με το πανηγυρικό σκορ 4-0, το οποίο θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο.



ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ


Πέραν από τους μικρούς που ενθουσίασαν με τις ικανότητες και τις δεξιοτεχίες τους, η κυπελλούχος Σανά είχε σαφέστατα μια ανωτερότητα σε όλα τα παιχνίδια, κυρίως όμως, διακρίθηκε για το ήθος της και την συμπεριφορά της μέσα στον αγωνιστικό χώρο.Τα παιδιά μας νομίζουμε ότι έπαιξαν ακριβώς στις βάσεις του τουρνουά, χωρίς άλλες φλυαρίες και περιτολογίες. Το ίδιο ήθος διέκρινε και τα παιδιά του Γεροπλατάνου, όπως και την τέταρτη φιναλίστ ομάδα το Ζαγκλιβέρι. Αυτές οι ομάδες πραγματικά, δίδαξαν σε όλους μας τι σημαίνει η φράση “ευ αγωνίζεσθαι”, τους αξίζουν χίλια συγχαρητήρια.

Το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε, ή δεν ισχύει και για τα Δουμπιά. Τόσο στην φιναλίστ ομάδα, όσο και στις άλλες δυο που παρέταξαν μέσα στο γήπεδο το 3ήμερο. Οι παίκτες ήταν καθέξιν εριστικοί, φώναζαν ή έβριζαν συνεχώς τον διαιτητή (ο οποίος ήτανε και από το χωριό τους), δεν ικανοποιούνταν με τίποτα, όλα τους έφταιγαν και όλα τους ενοχλούσαν. Αυτό, δυστυχώς, το μετέφεραν και στην κερκίδα στους Δουμπιώτες φίλους τους ή γονείς τους, οι οποίοι αντί να κατευνάσουν τα νεύρα των παικτών τους, παρασύρθηκαν από αυτούς.

Του χρόνου οι κανόνες και οι υποχρεώσεις των παικτών του τουρνουά που θα ανοίξει τα φτερά του και παραπέρα, θα είναι πολύ πιο σκληρές. Αν συνεχίσουν έτσι, μπορεί και να αποκλειστούν. 
Στις τρεις ομάδες των μεταλλίων, μοιράστηκαν τα έπαθλα του τουρνουά σύμφωνα με την προκύρηξή του, αλλά και 15 βιβλία από τις "ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΟΣ", ένα σε κάθε παίκτη.

Τέλος, ένα μεγάλο εύγε στον Στέλιο Χ. Σερλή και ολόκληρο το “Καφέ-Πριβέ”, για την άψογη οργάνωση και εκτέλεση, και του φετινού τουρνουά "Τριποαί" όπως και πέρυσι.

Η είδηση είναι, το “Τουρνουά ΤΡΙΠΟΑΙ 2015” θα αλλάξει ημερομηνία του χρόνου, και θα γίνει στο τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου.

Σας περιμένουμε τότε.



ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ


Δουμπιά ΙΙ     3 - 7     Σανά ΙΙ
Σανά ΙΙΙΙ      1 - 5     Ζαγκλιβέρι

Γεροπλάτανος      0 - 4     Σανά ΙΙ

Δουμπιά ΙΙΙ     4 - 2    Σανά ΙΙΙΙ

Σανά ΙΙΙ    2 - 6    Δουμπιά ΙΙ

Ζαγκλιβέρι     3 - 0     Σανά Ι

Σανά ΙΙΙΙ     6 - 1    Δουμπιά Ι

Ζαγκλιβέρι     6 - 3    Δουμπιά Ι

Δουμπιά ΙΙΙ    4 - 2    Σανά Ι



ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Γεροπλάτανος    1 - 3    Δουμπιά ΙΙΙ

Σανά ΙΙ    7 - 3    Ζαγκλιβέρι



ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

Γεροπλάτανος    2 - 2    Ζαγκλιβέρι

3-4 Πέναλτι



ΤΕΛΙΚΟΣ

Σανά ΙΙ    4 - 0    Δουμπιά ΙΙΙ

Οι παίκτες των 4 φιναλίστ

ΣΑΝΑ
Ιωάννης   Γραμπής
Θωμάς   Γκανιάς
Αλέξανδρος   Κρημιανιώτης
Σπύρος   Δαγγίλας
Τάσος   Τσιουκάλας

ΔΟΥΜΠΙΑ
Στεριανός   Παπάς
Στέλιος   Τράκας
Στέλιος   Κατσιμπουρλιάς
Γιάννης   Τσιαράπας
Χριστόφορος   Κοψίδης

ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ
Δημήτρης   Δημούδης
Μάριος   Νέστορας
Χάρης   Δελιγκάς
Ραφαήλ   Αδαμάρας
Χρήστος   Λαδάς   

ΓΕΡΟΠΛΑΤΑΝΟΣ
Χρήστος   Αναγνώστου
Παναγιώτης   Πλευρίτης
Απόστολος   Λειβαδιώτης
Απόστολος   Κεχαγιάς
Θεοδώσιος   Γιουρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: